Kundalini Yoga

 

Kundalini yoga er en treningsform, en filosofi og en vitenskap, som i århundrer var en godt bevart hemmelig i India, og ble overført fra mester til lærling i mange år. I 1969 bestemte mester Yogi Bhajan seg for å bryte hemmeligholdet. Han mente at bevissthet om kundalinienergien var svært viktig for å takle livets økende stress, og reiste først til Canada, så til Amerika for å utdanne lærere som kunne spre kunnskapen i vestlige land.


I Kundalini benytter vi oss av flere tusen år gamle teknikker som er vel utprøvd. Vi ser hele mennesket og målet er å få prana til å flyte, vår livsenergi, gjennom fysiske øvelser, meditasjon, mantra og lydvibrasjoner. Alt dette til sammen gir oss et godt verktøy for å holde oss friske, energirike og ikke minst glade og fornøyde og i stand til å leve livet vårt slik vi ønsker.

Kundalini blir ofte kalt for “yogaen for bevissthet” fordi det i tillegg til fysisk trening, fokuseres på å øke vår bevissthet og tilstedeværelse, både i oss selv og i samspill med verden rundt oss. Fysisk stimulerer og styrker vi spesielt kjertelsystemet, nervesystemet og hormonsystemet, slik at vi blant annet bilr mer robuste for påvirkning av stress.

Kundalini er yogaen for hverdagen og det passer for alle. Vi bruker enkle, men kraftfulle teknikker både i stillinger og i meditasjon, fokus er innover og alle er kun sin egen utfordrer. Her er det ingen sammenligning, ingen fokus på vårt yttre.
 
I Pax Kundalini Yoga benytter vi også gongspilling til å øke effekten av det vi gjør, i øvelser til meditasjon og rene gongbad. Gongen er et kraftfullt verktøy med lydvibrasjon som går inn i kroppen på cellenivå og hjelper oss til å løse opp i blokkeringer og øke flyten av prana (livskraft).
 

Travel light, live light, spread the light, be the light

- Yogi Bhajan

 

Du kan lese mer om Kundalini Yoga her.